Рідновірський інформаційно-аналітичний ресурс Головна Реєстрація Вхід
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Богудан  
Гутірка » Кімнати » Різне » соціальна функція Рідної Віри
соціальна функція Рідної Віри
БудимирДата: Понеділок, 08.12.2008, 13:24 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Судді
Повідомлень: 11
Статус: Offline
Яка вона?

А у земли одно имя - Светлая Русь!
В ноги поклонись, назови ее - Мать!
К. Кинчев, "Алиса"
 
БогуданДата: Вівторок, 09.12.2008, 03:24 | Повідомлення # 2
Admin
Група: Господарі
Повідомлень: 14
Статус: Offline
Ось така: http://viche.at.ua/publ/1-1-0-1. Євгенічна. cool
 
БудимирДата: Вівторок, 09.12.2008, 19:30 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Судді
Повідомлень: 11
Статус: Offline
Погоджуюсь. Але - напевно - зокрема. Колись давно спостерігав таку сцену: Гетаман ЗГУК Петренко затверджував форми козацького одягу за зразком військових (№0 biggrin , польова, повсякденна, парадна, літня, зимова тощо). В ході розмірковування поставив собі інше питання - а за яких умов який з видів має використвуватися, а потім потяглося інше питання, а чим козацтво взагалі має займатися surprised biggrin Я тоді був скромно зауважив. що терба спитати в суспільства, що йому треба і знайти свою нішу. такою нішою я тоді побачив ДОСААФ, яких раптом не стало, а ТСОУ - дрібна пародя на щось таке. Відповідно я розробив концепцію із відповідними проектами нормативних документів і подав на затвердження І Біласу - тодішньому гетьману УК. Толку, ясно, не було.

В РВ, бо люди переважно ті ж, бачу таку ж ситуацію, всі. відповіждно до власного розуміння затверджують свої власні "зразки форми одягу". А чи є розуміння, на вирішення яких проблем, власне мають бути спрямовані ці "форми"? Чи це не є відродження заради відродження?


А у земли одно имя - Светлая Русь!
В ноги поклонись, назови ее - Мать!
К. Кинчев, "Алиса"
 
БогуданДата: Вівторок, 09.12.2008, 21:01 | Повідомлення # 4
Admin
Група: Господарі
Повідомлень: 14
Статус: Offline
Будимир, ДОСААФ - це правильно... але ж і дорого - тому що ДОСААФ займався технічними видами спорту.

Наприклад, найдешевший спосіб моделювання вогнепального бою - страйкбол чи айрсофт - потребує більше 1000 гривень первісних витрат на кожного учасника (на "ствол" і найдешевший комплект взутя та одягу).

Трохи реалістичніший хардбол (де застосовується жорстка пневматика) потребує втричі більше грошей (на "зброю" та захист).

Параплан другої-третьої свіжості коштує близько 1000 доларів. Про літаки мовчу.

Тому й обмежують козачі отамани військову підготовку загальнофізичною; і добре, якщо додають но неї хоча б контактні бойові мистецтва...

 
ЛюбомирДата: П`ятниця, 12.12.2008, 17:12 | Повідомлення # 5
Рядовий
Група: Судді
Повідомлень: 7
Статус: Offline
Як на мене, соціальна функція рідновірського, природного світогляду, це життя в ладу з оточуючими, з громадою, сімейний лад та ладне відношення до природи.

Якщо конкретно, то можу сказати згідно своєї суб*єктивності. Коли ти відчуваєш підтримку друзів, коли можеш покластися на будь кого з тих, з ким поділяв хліб та братчину, коли те що робиш є потрібне для близьких, то відчуваешь що громада є сильною та повноцінною.
Але буває по різному...

Стосовно козацтва, думаю добра половина сьогоденних козаків та гетьманів не порівнялась би і з десятком давніх, справжніх козаків. Більшість нашого козацтва вирішуть політичні питання та намагаються пузо побільше от*їсти. Не кажу шо всі, але багато таких... от і так...

Богудане, звісно, на якісні заняття потрібні кошти, я б сам з радістю повчився влучності та керуванню літаком, але мінімальні затрати (навіть зовсім ніяких, окрім часу та єнергії звісно) на вивчання контактних бойових мистецтв. А будуть кошти, навчимось і літати wink


Слава Роду!
 
БудимирДата: Середа, 17.12.2008, 19:14 | Повідомлення # 6
Рядовий
Група: Судді
Повідомлень: 11
Статус: Offline
Богудан, щодо ДОСААФ. я мав на увазі - все за державні кошти як напрямок державної молодіжної виховної і оборонної політики. Тоді якраз намагалися редагувати закон про козацтво.

Друзі, щодо козацтва і ДОСААФ, взагалі, це була ілюстація, а не концепція, то не бачу смислу розвивати це питання. принйамні у рамках цієї гілки.

Любомир, Істархов і не тільки говорив про концептуальну владу і про те, що вона жодним чином не персоніфікована в соціальному інституті. Це стосується функції Рідної Віри?


А у земли одно имя - Светлая Русь!
В ноги поклонись, назови ее - Мать!
К. Кинчев, "Алиса"


Повідомлення відредагував Будимир - Середа, 17.12.2008, 19:14
 
БогуданДата: Середа, 17.12.2008, 22:30 | Повідомлення # 7
Admin
Група: Господарі
Повідомлень: 14
Статус: Offline
1. Будимир, а я розумію так, що створення чогось на зразок ДОСААФу - це не просто ілюстрація - навпаки: це один із важливих напрямків нашої роботи.

Стосовно державних коштів - я не дуже розраховую на проект закону "Про козацтво". Чому? А тому, що той законопроект, який я бачив, містив жорстке обмеження кількості членів кожної козацької організації. Тобто якщо нас менше за певну границю (яка, за різними пропозиціями, ставила від 250 до 25 тисяч осіб) - тоді ми не можемо називатися козацтвом, а тільки звичайним об'єднанням громадян, без суто козачих прав.

Яка рідновірська козацка структура може подати список з 25 тисяч осіб? З 2500 осіб? З 250 осіб, нарешті?
Хіба що "Характерне кохацтво" та, мабуть, "Звичаєве козацтво". І це - хіба щл 250 осіб. 25000 не знайдеться у них обох разом узятих.

Що це означає? А що спеціфічні козацькі права (і, найголовніше, держбюджетні кошти) зможуть отримати тільки християнські козацтва. І вищенаведені напрямки підготовки стануть доступні тільки хрещеним особам. Як вам перспективка?

2. Стосовно інститутів влади.

Ми можемо сперечатися стосовно права Куровського й кумпанії називатись рідновірами - але їхній підхід до інстітуціоналізації влади мені з'являється вірним. Узяти маленьке село (наприклад, Рашківці) у добре знайомій місцевості, купити там 10-20 домівок, домовитися з існуючою владою про якусь занедбану будівлю - і ось вам майбутне селище, у якому прихільники РВ РПВ наберуть більшості. А де проста більшість - там і депутатські мандати сільради, а декілька років потому - і керівництво тою сільрадою...

 
ЧорновусДата: П`ятниця, 20.02.2009, 14:54 | Повідомлення # 8
Рядовий
Група: Свої люди
Повідомлень: 2
Статус: Offline
Ну добре, Богудане, а як ти будеш агітувати людей жити саме в цьому селі? Чим будеш заманювати? В кожного ж є якась своя робота яка приносить певні кошти для існування, требаж і в твоєму спроектованому селі. десь буде гроші для життя заробляти виходячи з своєї професії. cool Вобщим ідеї в тебе, нащот села цікаві, але здається поки що занадто віртуальні smile
 
БогуданДата: Неділя, 22.02.2009, 01:49 | Повідомлення # 9
Admin
Група: Господарі
Повідомлень: 14
Статус: Offline
Quote (Чорновус)
як ти будеш агітувати людей жити саме в цьому селі? Чим будеш заманювати?

Можливістю жити серед своїх, допомагати своїм та отримувати допомогу від своїх - у першу чергу.
Можливістю набрати сили: як самому, так і загалом, усією громадою.

Quote (Чорновус)
кожного ж є якась своя робота яка приносить певні кошти для існування, требаж і в твоєму спроектованому селі. десь буде гроші для життя заробляти виходячи з своєї професії.

Виходити із своєї професії не обов'язково.
Наприклад, письменники, дизайнери, програмісти можуть відправляти свої вироби через інтернет хоч із села, хоч із лісу.
А лікар, вчителі, водії, фахівці з комунальних мереж і т. ін будуть потрібні й на тому селі.

Все реальніше, ніж тобі здається. smile

 
ЧорновусДата: П`ятниця, 27.02.2009, 14:14 | Повідомлення # 10
Рядовий
Група: Свої люди
Повідомлень: 2
Статус: Offline
То вже можна пакувати валізи? smile Хати безкоштовно чи брати з собою лопату,щоб землянку викопати? smile А якщо без жартів, то як вирішувати кляте житлове питання?

Повідомлення відредагував Чорновус - П`ятниця, 27.02.2009, 14:17
 
Гутірка » Кімнати » Різне » соціальна функція Рідної Віри
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Четвер, 28.03.2024, 12:30
Меню сайту
Форма входу
Логін:
Пароль:
Наше опитування
Чи подобається Вам наш сайт?
Всього відповідей: 198
Друзі сайту
Рунный посох: официальный сайт фестиваля славянских искусств Славянская Библиотека: книги, статьи, языческая музыка разных стилей, клипы языческих музыкальных коллективов, видео, ссылки, юзербары, Вече. Славянский информационный каталог Общество Белые Традиции
Статистика
"Віче" © 2024Хостинг від uCoz